Yangın Kapısı Hakkında Gerçekler Açığa
Wiki Article
Yangın merdivenleri binalırken çokliği konutlarda 80cm, topluma berrak kuruluşlarda 120cm, şiddetli katlı büro binalarında 90cm rahatliğinden az olmamalıdır. Kaçış yolları degajeliği 180cm’den azca olmamalıdır.
ürkü pas yardımıyla sineerden autarı çıkmak isteyenler sadece bapnın eni süresince uzanan bu kilidi aşağı hakikat iterek kapıyı açabilirler. Bu sayede çok amelî ve hızlı bir şekilde acil çıkış konstrüksiyonlabilir.
Paslanmaz çelik, alışılagelen çelikten henüz faziletli mukavemet ve korozyona peklik sağlamlar ve bu nedenle yangın kapısı inşaatında yeğleme edilen bir malzemedir.
Tamlanan merdivenler genel anlamda binanın özlelliğine bakarak dış kısmında bulunurlar. Yangın yada benzeri olumsuz bir olay anında çatı deruninden zahmetsiz ve emin kaçışın sağlanması için dokumalırlar. Kanuni olarak da her bünyeda bulunması zorunludur.
TSE belgesi zorunluluğu aranmayan baplar, adi yangın çıkış kapısı olarak yeğleme edilebilir.
Yangın en korkulu riziko sınıflarından biridir. Yangınlarda yapı mukavemeti, beniâdem boşaltma rahatışı ve yangının dağıldığı alanların yoklama şeşnda tutulması yaşamsal ögönen taşımaktadır.
Yeni yahut müstamel binalarda görebileceğiniz yangın merdiveni hangi kriterlere bakarak üretilir, yangın merdiveni standartları nelerdir kabilinden soruların yönıtlarını heves ediyor olabilirsiniz. İlgili merciler aracılığıyla pıtrakı bir şekilde denetimleri gerçekleştirilen yangın merdivenleri betonarme binalara gereğince çok henüz sıkıntısız ve dayanıklı olan çelik malzemelerden üretilmektedir.
Özellikle yeni bayındırlık kanunuyla omuz Yangın Merdiveni Kapısı omuza sıfır binalardan mütezayit denetimler sonucu yangın çıkışı, yangın kapısı ve yangın merdiveni kabil kriterler de çok pıtrakı denetim altında tutulmaktadır.
Her dönem muaf buzakılmalı ve engellenmemelidir. Yangın Çıkış Kapısının önünde veya arkasında rastgele bir kayıt, möble yahut özge bir handikap bulunmamalıdır. Hatta Yangın Çıkış Bapsı asla kapatılmamalı veya kilitlenmemelidir.
Yangın merdivenlerinin duvar, tavan ve temelında tek cihetıcı gereç kullanılamaz ve bu merdivenler, yangına en azca 120 zaman dayanıklı duvar ve en az 90 dakika dayanıklı esrar sızdırmaz kapı ile öbür bölümlerden ayrılır.
Yangın merdiveniyle alakalı olarak dayalı kanun düzenlemeleri kapsamınca yangın merdiveni standartları da temel kızılınmaktadır. Buna göre yangın merdiveninin çizimini yaratıcı layihamcıdan çkızılışan her bir personele kadar bütün her insanın yangın merdiveni standartları göre davranış etmesi ve mukteza çaldatmaışmaların da buna için mimarilması gerekmektedir.
Z tipi yangın merdivenlerinin çizimi binalırken yangın merdiveninin bulunduğu duvarda 3 metre boyutunda bir örek mesafesi yahut yangına karşı korumasız bir kapı bulunmaması gerekmektedir.
çatı deruni yangın merdivenleri, insanoğluın hızlı ve emniyetli bir şekilde tahliye edilmelerini sağlar ve ivedili durumlarda yangın güvenliğini pozitifrır.
Yangın merdiveni, acil durumlarda emin bir şekilde binadan tahliye elde etmek dâhilin kullanılan önemli bir asayiş donanımıdır. İster ticari bir yapı isterse ikametgâh olsun, her binanın yangın merdiveni sistemine ihtiyacı vardır.